top of page

Acasă / Școala parohială / Culinaria

Culinaria - Cursuri de gătit pentru toate vaÌ‚rstele

5 iulie 2018

ReÈ›ete uÈ™oare de "dulce" după post

 

  • Plăcintă cu carne de pui, legume È™i ciuperci 

  • Trifle cu fructe la pahar

 

PLÄ‚CINTÄ‚ CU CARNE DE PUI, LEGUME ȘI CIUPERCI 

ALUAT:
500 gr faină
20 gr drojdie
1 lingură miere
300 ml apă călduță 
4 linguri ulei
Sare

UMPLUTURA:
500 gr piept de pui
1 ceapă
2 căței usturoi
250 gr ciuperci
2 ardei roÈ™ii
200 ml smântână 
250 gr cașcaval mozzarella
2 linguri ulei măsline
o legătură de pătrunjel

Legumele tăiate cubuleÈ›e È™i carnea se trag la tigaie în uleiul de măsline. Se ia tigaia de pe foc È™i se adaugă smântâna, caÈ™cavalul ras È™i usturoiul tăiat feliuÈ›e sau zdrobit È™i o legătură de pătrunjel. 
Se umplu turtițele rotunde făcute din aluat cu acest amestec și se pliază în două după model pizza calzone. Se ung cu gălbenuș de ou diluat cu puțină apă. Se dau la cuptor la 180 grade până se rumenesc.

 

TRIFLE CU LĂMÂIE ȘI AFINE

PANDIȘPAN (baza pentru cremă, se va pune pe fundul paharului, la jumătatea paharului È™i la final, sus). 
6 albuÈ™uri 
3 linguri zahăr
100 gr zahăr pudră
6 linguri făină
4 linguri nucă de cocos
Se coace un pandișpan în tava de aragaz, se scoate, se lasă la răcit, apoi se taie forme rotunde cu un pahar astfel încât să intre pe fundul paharului în care se va monta prăjitura.
Sare

CREMA
250 gr brânză dulce (pentru prăjituri)
3 linguri zeamă de lămâie 
Coaja rasă de la o lămâie
250 gr frișcă bătută
Afine proaspete

În loc de pandișpan se pot pune bucăți de pișcoturi sau biscuiți digestivi.

 

Please reload

Tema întâlnirii:

Please reload

bottom of page