Acasă / Școala parohială / Culinaria

Culinaria - Cursuri de gătit pentru toate vârstele

21 iunie 2018

Aperitive și deserturi de post

  • Salată grecească de vinete (marinată)

  • Rulouri de vinete umplute cu cremă de nuci

  • Tiramisu de post

 

SALATĂ GRECEASCĂ DE VINETE (MARINATĂ)

5 vinete (tăiate felii rotunde)

2 ardei grași roșii (se taie cubulețe)

1 căpățână de usturoi (tocat mărunt)

1 legatură pătrunjel (tocat)

ulei pentru prăjit vinetele

o jumătate pahar oțet

250 ml apă

Apa cu oțetul se pun la fiert după ce vinetele au fost prăjite. Se așează straturi de vinete peste care se presară ardeii, usturoiul, pătrunjelul. După ce se termină straturile se toarnă oțetul cu apa fierbinte peste vinete.

Se lasă la marinat de pe o zi pe alta.

 

RULOURI de VINETE CU CREMĂ de NUCI

2 vinete (mai mărișoare, se taie pe lungime și se prăjesc)

Crema de nuci:

2oo gr nuci măcinate

2 linguri oțet balsamic

1/2 linguriță coriandru

1 linguriță semințe de susan

3 căței de usturoi

1 legătură pătrunjel

Un pahar apă fierbinte

(Totul se amestecă în blender)

Se umplu feliile de vinete cu crema de nuci și se rulează.

 

TIRAMISU DE  POST

60 biscuiți de post

250 ml cafea instant

20ml lichior amaretto

Crema:

800 ml lapte de soia

4 linguri amidon de porumb

150 gr zahăr brun

Un vârf de cuțit turmeric (pentru culoare)

Extract de vanilie (sau esență de vanilie)

Se amestecă ingredientele și se face crema pe foc mic.

Se lasă crema să se răcească.

Se bat 5oo ml frișcă vegetală și se  amestecă cu  crema.

Se montează astfel: un rând de biscuiți înmuiați în cafea și un strat  de cremă până se termină; se presară cacao deasupra.

Se dă la rece.

 

Please reload

Tema întâlnirii:

Please reload