Acasă / Școala parohială 

Convorbiri duhovnicești - "Veniți de primiți lumină"

Următoarea întâlnire: nu este programată.

Tema întâlnirii: 

Dumnezeu pe înțelesul copiilor

28 martie 2018

"Dragostea lui Dumnezeu, grija Sa, blândețea și dorința de a-i fi alături și de a-i feri de rău - acestea sunt primele noțiuni pe care copilul trebuie să le afle." Despre când și cum să vorbim copiilor despre Dumnezeu, ne va vorbi părintele Bogdan Scorțea.

 

Să petrecem în postul mare cu rugăciunea Sfântului Efrem Sirul

7 martie 2018

Părintele Radu Ilinoiu ne invită să dialogăm pe tema Rugăciunii Sfântului Efrem Sirul adresându-ne în același timp și îndemnul de a petrece în postul mare cu această rugăciune.

Vă așteptăm cu drag.

Rugăciunea - experiența vieții veșnice

7 februarie 2018

"Despre Rugăciune se pot spune multe", a spus părintele Radu Ilinoiu când s-a stabilit tema întâlnirii. ''Vom aborda cât se poate într-o primă încercare de a aduce experiența vieții veșnice mai aproape de noi.''
Vă așteptăm cu drag.

Familia astăzi - între sfințenie și banalizare

24 ianuarie 2018

Preot, duhovnic, soț și tată, părintele Bogdan Scorțea ne va prezenta viziunea sa asupra felului în care astăzi, familia, aflată sub presiunea stilului de viață modern, este amenințată în două dintre rolurile ei fundamentale: sfințire și mântuire. Vă așteptăm cu drag.

 

Familia creștină în vremurile contemporane și provocările ei

13 decembrie 2017

Părintele paroh Radu Ilinoiu va vorbi despre Familia creștină în vremurile contemporane și provocările ei, în corelație cu învățăturile evanghelice și ale Sfinților Părinți. Preot, părinte duhovnic, tată și soț, părintele Radu ne va fi ghid spiritual pentru înțelegerea felului în care viața familială de astăzi poate fi îmbinată cu folos cu viața duhovnicească. Vă așteptăm cu drag.

Ortodoxie și Liturghie

15 noiembrie 2017

Vă invităm la următoarea seară de Convorbiri  duhovnicești  în data de 15 noiembrie, ora 18.30 în biserica mare a parohiei. Părintele Bogdan Scorțea va susține tema "Ortodoxie și Liturghie".

 

Liturghia credincioșilor

1 noiembrie 2017

În data de 1 noiembrie începând cu 18.30, părintele paroh Radu Ilinoiu ne va prezenta semnificația duhovnicească și felul în care se desfășoară această parte a Sfintei Liturghii.

 

Liturghia celor chemați (a catehumenilor)

18 octombrie 2017

Următoarea întâlnire din seria de convorbiri duhovnicești va avea loc miercuri, 18 octombrie 2017, ora 18.30.

Tema întâlnirii:  Liturghia celor chemați (a catehumenilor)

 

Proscomidia - Partea nevăzută a Sfintei Liturghii

4 octombrie 2017

Vă invităm la a treia întâlnire din seria de convorbiri duhovnicești "Veniți de primiți lumină", ce va avea loc miercuri, 4 octombrie 2017, ora 18.30, în biserica mare.

Tema întâlnirii: Proscomidia - Partea nevăzută a Sfintei Liturghii

 

Liturghia - Cerul pe pământ

20 septembrie 2017

Vă invităm la a doua întâlnire din seria de convorbiri duhovnicești "Veniți de primiți lumină", ce va avea loc miercuri, 20 septembrie 2017, ora 18.30, în biserica mare.

Tema întâlnirii: Liturghia - Cerul pe pământ

 

Dumnezeu este iubire

6 Septembrie 2017

Vă invităm la prima întâlnire din seria de convorbiri duhovnicești "Veniți de primiți lumină", ce va avea loc miercuri, 6 septembrie 2017, ora 18.30, în biserica mare.

Sub tematica: Dumnezeu este iubire

 

Please reload

Please reload

   Parohia "Sfânta Vineri" Pajura