Culinaria - Cursuri de gătit pentru toate vârstele
5 iulie 2018
Rețete ușoare de "dulce" după post
-
Plăcintă cu carne de pui, legume și ciuperci
-
Trifle cu fructe la pahar
PLĂCINTĂ CU CARNE DE PUI, LEGUME ȘI CIUPERCI
ALUAT:
500 gr faină
20 gr drojdie
1 lingură miere
300 ml apă călduță
4 linguri ulei
Sare
UMPLUTURA:
500 gr piept de pui
1 ceapă
2 căței usturoi
250 gr ciuperci
2 ardei roșii
200 ml smântână
250 gr cașcaval mozzarella
2 linguri ulei măsline
o legătură de pătrunjel
Legumele tăiate cubulețe și carnea se trag la tigaie în uleiul de măsline. Se ia tigaia de pe foc și se adaugă smântâna, cașcavalul ras și usturoiul tăiat feliuțe sau zdrobit și o legătură de pătrunjel.
Se umplu turtițele rotunde făcute din aluat cu acest amestec și se pliază în două după model pizza calzone. Se ung cu gălbenuș de ou diluat cu puțină apă. Se dau la cuptor la 180 grade până se rumenesc.
TRIFLE CU LĂMÂIE ȘI AFINE
PANDIȘPAN (baza pentru cremă, se va pune pe fundul paharului, la jumătatea paharului și la final, sus).
6 albușuri
3 linguri zahăr
100 gr zahăr pudră
6 linguri făină
4 linguri nucă de cocos
Se coace un pandișpan în tava de aragaz, se scoate, se lasă la răcit, apoi se taie forme rotunde cu un pahar astfel încât să intre pe fundul paharului în care se va monta prăjitura.
Sare
CREMA
250 gr brânză dulce (pentru prăjituri)
3 linguri zeamă de lămâie
Coaja rasă de la o lămâie
250 gr frișcă bătută
Afine proaspete
În loc de pandișpan se pot pune bucăți de pișcoturi sau biscuiți digestivi.
Tema întâlnirii: