Culinaria - Cursuri de gătit pentru toate vârstele
22 noiembrie 2018
Vinete umplute, înghețată de banane și tort de biscuiți
Înghețată de banane (de post)
Ingrediente:
-
banane coapte: 4 bucati
-
lapte de cocos: 200 ml
-
lapte de soia: 100 ml
-
miere de albine: 4 linguri
-
amidon alimentar: 3 lingurițe
-
frișcă vegetală: 400 ml
-
Frișca vegetală se bate spumă.
Restul de ingrediente se amestecă la blender. Se încorporează apoi frișca bătută, amestecând ușor în compoziție.
Se pune la congelator.
Vinete umplute cu legume
Ingrediente:
-
două vinete mari
-
3 gogoșari
-
două cepe
-
o căpățână de usturoi
-
două roșii
-
un ardei iute
-
zeama de la o lămâie
-
suc de roșii
-
cimbru
-
sare, piper
Se călesc vinetele într-o tigaie adâncă, cu mult ulei. Se scurg, se stropesc cu zeama de lămâie.
Separat se călește ceapa, se adaugă usturoiul tocat, gogoșarii tăiați felii subțiri, ardeiul iute tăiat mărunt, roșiile feliate, cimbrul, sare, piper.
Se umplu vinetele cu legumele călite, se pun într-o tavă, se acoperă cu sucul de roșii și se dau la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Tema întâlnirii: